zondag 1 februari 2009

mercurius, venus, aarde, mars....

Goh, wat is die ruimte toch interessant!
's Ochtends in de kring hebben we gesprekken over de Big Bang (dat was nog vóór de dinosaurussen en de oermensen!!) en over de kleuren van de planeten. Mars is toch wel favoriet. Daarom hangen er wel 2 Marsen aan het plafond!

Verder hebben we sterrenbeelden gemaakt. De Grote Beer staat er uiteraard bij, maar ook nieuw ontdekte sterrenbeelden als: De Walvis en Het Dak.
In de laatjes van de werklijst liggen woordkaartjes die de kinderen na kunnen stempelen. Ook kunnen ze de woorden op het flanelbord maken. Deze week hebben Younes, Amani en Gilles een paar woorden gemaakt. Op de foto zie je dat.

We weten al heel goed dat de planeten om de zon draaien, dat de maan weer om de aarde draait en dat er op de maan minder zwaartekracht is dan op aarde. Op de computer hebben we kunnen zien dat mensen op de maan liepen. Dat was een gek gezicht, want ze sprongen een beetje. Toen we in het lege lokaal naar een dvd gingen kijken hebben we 'gelopen als astronauten'.

Ook zingen we vaak de liedjes "Astronautje" en "De planeten draaien om de zon". Tsja, en wij weten ook wel dat Pluto er eigenlijk niet meer bij hoort, maar toch zingen we dat we 9 planeten kennen: "Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto ook, en dat zijn ze alle negen!". Op de foto is Adrian er één aan het schilderen.

Nog maar één week, en dan gaan we naar de Space Expo. We hopen dat we genoeg auto's hebben dan. Want het is natuurlijk geweldig om échte raketmotoren te zien daar!



1 opmerking:

ywitte zei

Dag Astrid en Tanja,
gisteren was Sil voor het eerst bij juf Astrid op Elzenhagen. Na een voor ons teleurstellende start op een andere school, hebben we meteen een heel goed gevoel bij jullie. Ook deze blog is hartverwarmend en zo belangrijk voor de betrokkenheid, wat een goed initiatief. Als ouder sta je toch aan de zijlijn te hopen dat alles goed gaat...
Aan jullie inzet zal het niet liggen!
Groet,
Yvonne, mama van Sil